Koek & Zorro

Als stilstaan geen optie is.

Eefje Veenstra (Het Lage Woud) en ik hebben onze krachten (smaken) gebundeld. Hieruit is een programma ontstaan om je te ontwikkelen op het gebied van zelfreflectie, communicatie en leiderschap. Dit kan zowel voor teams als individueel.

Sta je stil, dan roest je vast. Beweging is nodig voor ontwikkeling en groei. Met een flinke dosis humor, een goed gevulde handvatentas en een scherpe blik, staan we garant voor de input die jij of je team nodig hebben om je te ontwikkelen op het gebied van zelfreflectie, communicatie en leiderschap.

Hoezo Koek en waarom Zorro
Persoonlijk ontwikkelen is per definitie een beetje oncomfortabel. Uit je comfortzone stappen is nodig om je bewust te worden van je eigen denk- en handelspatronen. Dat hoeft natuurlijk niet meteen met zevenmijlslaarzen maar outside the comfortzone it is. Koek dus. Omdat chocolade eten helpt tegen Dementors (bron: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) en lekker eten belangrijk is tijdens trainingen. Bovendien vinden we dat diepgang in persoonlijke ontwikkeling of die van een team, heel goed samen gaat met de luchtigheid van schuimgebak.

De horizon verbreden en de lat omhoog. Zorro -gemaskerde held- doorklieft met zijn zwaard niet alleen datgene wat hem in de weg staat, maar doet dat bovendien met behulp van zijn moedige viervoetervriend. En wij doen dat ook. Weliswaar niet zo heldhaftig en woest maar daarom niet minder effectief. Paarden ‘gebruiken’ tijdens trainingen vinden we ontzettend waardevol. Puur, objectief en volledig in het moment, bieden paarden ons een andere kijk op onze communicatiepatronen en leiderschapsovertuigingen. Verrassend, verhelderend en concreet.

We bieden een aantal verschillende mogelijkheden.

De proeverij:
Maak kennis met Koek & Zorro.
Tijdens een middagvullend programma laten we je proeven van datgene wat wij te bieden hebben.
• Je maakt kennis met de kudde
• Kernkwadranten onderzoeken
• Struinen langs De Wereld van Verschil

Kernkwadranten onderzoeken (dagtraining)
Een dagvullend programma waarbij de Kernkwadranten centraal staan. We behandelen de theoretische onderbouwing en gaan aan de slag met praktische oefeningen. De dag brengt inzicht op het gebied van je kwaliteiten en je uitdagingen. We geven je praktische handvaten om zelf met deze thema’s aan de slag te gaan.

Struinen langs De Wereld van Verschil (dagtraining) 
Ook dit is een dagvullend programma. De focus van deze dag ligt op De Wereld van Verschil (Mapstell). Theoretische informatie en praktische oefeningen wisselen elkaar af. We maken een uitgebreide persoonsanalyse en kijken naar verschillende communicatie patronen en groepsdynamieken. Al wandelend over de Kaart zul je het gedrag van jezelf maar ook van je teamleden/omgeving herkennen. En vervolgens ga je ervaren wat dit voor impact heeft op jezelf en anderen.