Teamcoaching

Er zijn diverse mogelijkheden voor een teamcoaching. Het kan bestaan uit een hele dag of een dagdeel afhankelijk wat het doel is.

Er zijn diverse mogelijkheden voor een teamcoaching. Het kan bestaan uit een hele dag of een dagdeel afhankelijk wat het doel is. Dit wordt besproken tijdens een intake gesprek zodat het zoveel mogelijk afgestemd wordt op het team en de verwachtingen.

Kernkwadranten
Als aanvulling kunnen we het kernkwadrant gebruiken van Ofman. Er wordt gekeken naar Kwaliteiten, Valkuilen, Uitdaging en Allergie van het team (individu) en ook hierbij maken we gebruik van de paarden.

MapsTell
Als gecertificeerd guide van MapsTell kan ik ook deze variant aanbieden. Bij MapsTell worden de persoonlijke gedragsstijlen letterlijk in kaart gebracht. Dus op een visuele wijze krijgt men inzicht in zijn/haar eigen voorkeursstijl. Maar ook hoe kom je bij een ander over en dat is vaak anders dan men denkt. Met behulp van een grote geplastificeerde landkaart van De Wereld van Verschil gaan we kijken welke voorkeursstijlen aanwezig zijn in het team en wat je er vervolgens mee kunt doen. En ook hier komen mijn collega coaches (de paarden) mij assisteren om het hoogst haalbare uit de teamdag te halen.

Om inzicht te krijgen in de eigen voorkeursstijl, ontvangt men voor de training een vragenlijst om hierachter te komen. In overleg gaan we kijken welke vragenlijst wenselijk is voor het team. Het kan namelijk bestaan uit 12 vragen waaruit een globale uitslag komt. Of een link via MapsTell waarbij extra uitleg over de achtergrond gegeven wordt. Een Personal Map of een Personal Map Pro zogezegd.  De vragenlijst is nodig om met de persoonlijke voorkeursstijl aan de slag te kunnen gaan.